Verhoilupesu

Verhoilupesurilla tekstiilit puhtaiksi!

Omien tarpeiden johdosta olemme hankkineet verhoilupesurin. Verhoilupesurilla voi pestä aikalailla kaiken mikä imee yhtään vettä itseensä. Pesu tapahtuu ruiskuttamalla vettä pesukahvasta imusuulakkeen juureen. Imusuulake imee pesunesteen tekstiilin läpi ja se vie mennessään lian ja irtopölyn. Muihin siivousmenetelmiin verrattuan (pesuvaahto tai tamppaus) se ei paina likaa syvemmälle materiaaliin vaan imee kaiken pois. Verhoilupesuri sopii siis loistavasti esimerkiksi patjoille, autonpenkeille, matoille, sohville. Toimintatapansa takia se ei puolestaan sovi lattian tai nahkapintojen pesuun.

Laitteen käyttö on helppoa. Takaosaan laitetaan pesuaine (esim 1 tabletti) ja kuumaa hanavettä (alle 60°C) perään max merkkiin asti (tai vähemmän pieneen tarpeeseen). Laitteessa on kaksi painiketta, ensimmäisestä saa pesunestepumpun päälle ja pois ja toisesta painikkeesta mene imu päälle ja pois. Pesu tapahtuu (likaisessa tapauksessa) kohteen esikastelulla pesunesteellä, eli pesuneste levitetään pelkän pesuainepumpun avulla pesuhakvassa olevan liipaisimen puristuksella. Varsinainen pesu suoritetaan imu ja pesunestepumppu päällä imemällä hitaasti ja rauhallisesti antamalla samalla tarpeen mukaan pesuvettä (huomaat kyllä jos annat sitä liikaa). Tätä toistetaan niin kauan kun likaa riittää (tai hermot kestää jos on jotain todella likaista)

Verhoilupesurin vuokraus

Meiltä saat pesupalvelun paikanpäälle tuntiveloituksella tai ennalta sovitulla urakalla. Jos haluat enemmän paukkua rahoillesi niin vuokraamme suoraan myös verhoilupesuria päivävuokran + pesuaineen hinnalla.

Vinkkejä pesuun

  • Kuuma pesuvesi parantaa pesutulosta
  • Antamalla levitetyn pesuveden vaikuttaa (liottamalla) saadaan parempi pesutulos
  • Ensimmäisellä kerran Ihan pelkällä vedellä pestäessä lähtee yllättävä määrä likaa irti (tarvitset vähemmän pesuainetta koko hommaan)
  • Pesun jälkeen tekstiilit ovat kosteita ja ne kannattaa kuivattaa hyvässä ilmanvaihdossa
  • Erityisiin tahrakohtiin voi koittaa muitakin aineita. Esim kuulakärkikynän muste tai tussi lähtee alkoholilla. Muista toki tarkistaa, ettei alkoholi (tai muu käyttämäsi aine) aiheuta ongelmia tekstiiliin tai sen väriin (kokeile siis varovasti). Isopropanolialkoholi on yleensä turvallinen monelle materiaalille ja sitä voi suoraan annostella ja hangata tahrakohtaan.