Ultraäänipesu

Ultraäänellä puhdistuu hankalatkin välit

Ultraäänipesu on ainoa tapa jolla on mahdollsita pestä erilaisia asioita joissa on onkaloita tai ahtaita välejä jonne ei muulla tavalla pääse pesemään. Ääriesimekkinä ultraäänellä voisi pestä sisältä esimerkiksi kotilon kuoren, harjalla käsin todennäköiseti rikot koko kuoren. Ultraäänen pesuvoima perustuu veden kavitaation ihmeelliseen voimaan. Eli pesuri täristää pesuliosta korkealla taajuduella, jonka seurauksena nesteeseen ilmestyy kohtia jossa veden paine hetkellisesti laskee erittäin paljon. Tämän seurauksena nesteeseen muodostuu mikroskooppinen höyrykupla joka taas tilanteen nopean muuttumisen johdosta luhistuu. Luhistuessaan kuplasta lähtee pieni mikrosuihku joka on niin tehokas, että sillä saa kulutettua vaikka metallia. Kavitaation rajusta voimasta löytyy esimerkkejä laivateollisuudesta, missä valtavat potkurit kuluvat aivan järjetöntä tahtia jos niitä on pyöritetty liian lujaa. Tämä on kavitaation seurausta pahimmillaan. Ultraäänipesurissa tämä tuhoisa voima on valjastettu puhdistukseen joka käytännössä harvemmin mitään rikkoo.
Ladottujen piirilevyjen (valmiiden laitteiden) puhdistus on jonkun verran riskaapelia, sillä voimakas tärinä voi irroittaa huonosti kiinni olevia komponentteja tai aiheuttaa pesunesteen tunkeutumista komponenttien sisälle. Toisaalta yleensä pestävät laitteet ovat jo valmiiksi rikki, joten ei se yleensä huonommaksikaan enään voi mennä.

Pesemme pääosin kahdenlaisia asioita, sellasia mitkä mahtuvat pesulaitteeseemme kokonaisena tai osissa. Se mikä ei mahdu mitenkään päin, vaatii nostimen käsittelemiseeen ja sitä ei voi purkaa emme pese. 

Ultraäänellä voidaan myös poistaa nesteisiin lionneet kaasut. Laitteella saadaan siis nesteisiin liuennut kaasu muodostamaan kuplia ja nousemaan pois nesteestä. Kaasunpoistolla voidaan käsitellä esimerkiksi alkoholia, jotta se ei anna virheellisiä mittaustuloksia jossakin erityisessä mittalaitteessa jossa käytetty alkoholi ei saa sisältää muita liuenneita kaasuja. Tällä menetelmällä pitäisi saada myös öljyemulsio erotettua esim vedeksi ja öljyksi. Jos tykkäät hiilihapottomasta oluesta, niin me voimme tällä prosessilla myös tehdä toimittamasi olut täysin hiilihapottomaksi.

Mitä ultraäänellä voidaan pestä?

Elektroniikka

- Piirilevyt
- Elektroniikkalaitteet
- Tulostuspäät
- Kellot (jos uskot niiden vesitiiveyteen) tai pelkät hihnat (jos et usko kellojen vesitiiveyteen)

Mekaaniset osat

- Laakerit
- Venttiilit
- Kontaktorit
- Ketjut
- Rattaat
- Lämmönvaihtimet (myös tukkeutuneet)

Harrastusvälineet

- Golf mailat ja pallot
- Sekalaisen kategorian esimerkit:
- Keräilykolikot (mmm rahanpesua)
- Korut, kaulaketjut, sormukset, korvakorut ja lävistyskorut

Optiikka

- Silmälasit
- Linssit
- Kristallit

Lääketieteelliset tarvikkeet

(me ei sitten luvata sairaalatason steriiliä tavaraa, kunhan mainitaan esimerkkinä):
- Keittopullot ja lasit
- Pihdit ja pinsetit
- Leikkurit ja veitset
- Koeputket
- Tislauspullot
- Jäähdytystornit
- Mittalasit

Auton osat

- Kaasuttimet
- Venttiilit
- Jäähdytinkennot

Pesutulokseen voidaan vaikuttaa erilaisilla pesuaineilla

Pesutulokseen voidaan vaikuttaa erilaisilla pesuaineilla. Pääsääntöisesti pesuaineita on kolmea kategoriaa eli hapanta, neutraalia ja emäksistä. Pesuaineena voidaan käyttää vettä, tislattua vettä, demineralisoitua vettä, alkoholia tai muuta liotinta tarpeen mukaan. Voimme myös säätää pesunesteen lämpötilaa aina 60°C asti. Lämpö parantaa pesuaineiden toimintaa, mutta jotkin asiat eivät välttämättä kestä sitä.

Hinnoittelu

Hinnoittelu määräytyy tapauskohtaisesti ja siihen vaikuttaa mm käytetty pesuaika, kappaleen koko (voidaanko pestä pienessä purkissa vai meneekö pesulioista noin 35l koko altaan mittakaavassa), käytettävä pesuneste ja pesuaine. Tarkempaa hinnoittelutietoa löytyy hinnastosta tai kertomalla meille mitä haluaisit pestä. Kuuntelemme myös perusteltuja ehdotuksia jos sinulla sattuu olemaan jo joku tavoitehinta mielessäsi.