Plasmaleikkaus

Loistava työkalu rikkomaan metallirakenteita tai leikkelemään jotakin tarkempaa

Kuuma veitsi leikkaa voita… Kuuma plasmaleikkuri leikkaa samaan tapaan aikalailla mitä vaan, jos se vaan johtaa edes jotenkin sähköä. Plasmaleikkuri on loistava työkalu rikkomaan kevyitä tai raskaampia metallirakenteita tai leikkelemään jotakin tarkempaa, mutta ei liian tarkkaa. Leikkuusauma on suhteellisen siisti riippuen tekijän käden nopeudesta ja sen tasaisuudesta, kallistuksesta ja etäisyydestä kappaleeseen… Jos siis jotain siistiä ja tarkkaa pitää tehdä. Plasmaleikkurimme tarvitsee kaverikseen paineilmaa (tai erikoisissa hienoissa töissä suojakaasun). Olemme entuudestaan purkaneet mm lämminvesivaraajia ja teräsrakenteita asiakkaiden tiloista. Eli äkkiä nopeesti sinne tänne leikkely onnistuu helposti, mutta jos haluat jotakin tarkkaa leikkauttaa niin sitten täytyy tehdä vaikka jokin jigi mitä pitkin leikkuu suoritetaan.

Leikkuukapasiteetti menee jossakin 25mm ympäristössä (ei vielä ole tullut niin paksua leikattavaa vastaan mistä tuolle ei läpi oltaisi menty). Polttoleikkaukseen verrattaessa plasmaleikkaus sopii kaikille materiaaleille jotka johtavat sähköä. Polttoleikkaus (happi + asetyleeni) toimii vain lähinnä teräkselle/raudalle. Polttoleikkauksessa on myös omat riskit räjähtävään kaasuun liittyen ja työstä tulee huomattavasti enemmän nokea. Plasmaleikkauksessa savunmuodostusta tapahtuu tyypillisesti n. 3mm leikkuurailon molemmille puolille jäävästä käryävästä maalista, jos sellaista sattuu olemaan. Laitteisto on myös huomattavasti kevyempi kuin kaasulaitteisto. Huonona puolena plasmassa on riippuvuus sähköstä ja paksumpia leikkuita tehdessä laite todellakin vaatii kaiken 16A mitä pistorasiasta on tarjolla (ja varmaan silti saattaa pamauttaa sulakkeen sähkökeskuksesta).

Kerro meille mitä tarvitsisi leikata ja lähdetään katsomaan siitä eteenpäin miten homma hoidetaan. Riippuen tarpeesta leikkaus voidaan suorittaa asiakkaan luona tai meidän varastolla Kärkölässä.

Kerro meille mitä tarvitsisi leikata