Lasertyöt

Laser leikkuuseen, kaiverrukseen tai merkintään

Käytössämme olevalla 150W CO² (hiilidioksidi) laserilla voi tehdä montaa eri asiaa. Laite taipuu mm. Laser leikkuuseen, laser kaiverrukseen tai laser merkitsemään. CO² Laserilla voi leikata useaa materiaalia, mutta ei kuitenkaan kaikkea. Tällä laitteella ei pysty Laserin infrapuna-aallonpituuden takia leikkaamaan/edes merkitsemään mitään metalleja, mutta esimerkiksi lasia voi kaivertaa/merkitä. Laserimme ei omaa juurikaan korkeuden säätöä, mutta tapauskohtaisesti sinne saadaan sovitettua muutakin levytavaran lisäksi.

Asennusten lisäksi tarjoamme olemassa olevien järjestelmien ja laitteiden huoltoa ja tarpeen mukaan toteutamme myös vanhojen järjestelmien purkuja. Kauttamme hoituvat myös tarpeen mukaisten laitteiden hankinnat.

Laserleikkaus

Leikkaamalla voidaan muotoilla erilaisia materiaaleja. Laserilla saadaan leikattua melko mittatarkkoja osia. Laser leikkauksen huonona puolena voidaan mainita sen hiukan kartiomainen leikkuujälki (Lasersäde supistuu tarkkuuspisteeseen ja leviää sitten sen jälkeen).

Laserkaiverrus

Kaiverrettaessa laserilla ja ilmavirralla poistetaan materiaalia, mutta ei kuitenkaan leikata materiaalista läpi. Näin kappaleeseen saadaan hiukan kolmilotteisuutta vaihtelemalla kaiverruksen syvyyttä (säädetään mm leikkuunopeudella/teholla ja montako kertaa kohta ajetaan).

Lasermerkintä

Merkittäessä materiaaleja tarkoituksena ei (välttämättä) ole kaivertaa tekstiä syvälle materiaaliin. Laserilla voi tehdä useaan aineeseen melkoisen nätin jäljen. Itse jälki materiaaliin jää siis hiiltyneestä tai lämmöstä väriä muuttaneesta pinnasta. Laserilla voidaan merkitä vaikka laitteita, merkkikilpiä, tai poistaa vaikka metallista maali tai anodisointi (eli tekstisi/kuvasi jää paljaaksi pinnoitteesta).